Tacrom Services tocmai a lansat un nou set de echipamente noi pentru a oferi servicii mai rapide şi mai eficiente de acidizare, fracturare şi controlare a nisipului.

Gravel Pack Pumping Unit. (GPPU)

Acest echipament este multifunctional si extrem de manevrabil şi înlocuieşte mâna de lucru sau alte echipamente nenecesare. Operaţiuni care pot fi efectuate de către această instalaţie: 1. Transferarea şi filtrarea fluidului de foraj. 2. Amestecarea propanţilor cu fluidele de foraj. 3. Adăugarea a până la două substanţe chimice lichide în timpul operaţiunilor de foraj. 4. Pompare de înaltă presiune de până la 650 de litri pe minut, cu o presiune maximă de 700 bari. 5. Capacitate de colectare a tuturor datelor existente referitoare la parametrii de pompare. Instalaţia a fost concepută de CatConstruction GmbH, şi va reduce dramatic timpul şi costurile pentru clienţii noştri.

Unitate de Pompare Multifuncţională (MPPU)

Tacrom Services are în prezent o flotă de 5 Unităţi de Pompare Multifuncţionale. Aceste unități sunt proiectate în mod special de către CatConstruction GmbH pentru a oferi servicii de încălzire și de pompare rapide și eficiente. Deoarece aceste unități includ instalaţii de încălzire, cisterne din otel inoxidabil, pompe de transfer , pompe de amestecare si pompe triplex de înaltă presiune, ele pot efectua o gamă largă de operaţiuni. Aceste unități sunt proiectate special pentru a efectua trei tipuri principale de operaţiuni: 1. Încălzirea apei sau a uleiului la 90 °C și pomparea acestui fluid încălzit de-a lungul sondei de petrol sau conductei pentru a dizolva si îndepărta parafina. Apoi, pomparea unui inhibitor de parafină pentru a reduce acumulările viitoare. 2. Amestecarea si pomparea acizilor și solvenților în puţ pentru a îndepărta impuritățile și pentru a stimula producția . Un set complet de rezervoare rezistente la acizi este furnizat pentru a permite amestecarea si pomparea într-un mod sigur, eficient și ecologic. 3. Tratamentele de consolidare şi operaţiunile de controlare a nisipului. Ca și în celelalte unităţi Tacrom, există un sistem de colectare a datelor pentru a înregistra toți parametrii de pompare.

Pompa pentru fracturarea hidraulică – Frac Pump

Pentru a reduce costurile de mobilizare pentru tratamentele de fracturare, Tacrom a înlocuit unitate de pompare. Motoarele 25000 HHP şi pompele quintuplex garantează rapiditate şi eficienţă. Aceste utilaje pot produce 1.5 m3/minut la o presiune de 700 bari sau 2.5 m3/minut la o presiiune de 420 bari. Tractoarele Mercedes Benz cu tracţiune 6 x 6 permit deplasarea în mod eficient chiar si in cele mai grele condiții de drum. Unitățile sunt în conformitate cu codul rutier de pe teritoriul Uniunii Europene. Prin urmare, nu necesită permise speciale sau certificari.