Tacrom Services S.R.L.

Tacrom Services S.R.L. a fost fondată pe 28 iulie 2006 cu scopul de a fi o companie română modernă, care oferă servicii de stimulare a rezervelor de petrol şi gaze naturale. Compania petrolieră naţională Petrom (membru al grupului OMV) a selectat 10 puţuri pentru a fi exploatate prin fracţionare hidraulică, testându-se astfel performanţele companiei nou înfiinţate. Campanie de fracturare bine executată a condus la o creştere a producţiei şi la apariţia unor noi comenzi pentru compania nou înfiinţată, pentru operaţiuni similare. Pentru a îndeplini viziunea unei companii care dispune de tehnologie modernă, flota de fracturare de bază a fost reînnoită în 2007 cu o unitate de hidratare nouă, menită a accelera operaţiunile de stimulare.
În 2008 echipamentul a fost completat cu o instalaţie de pompare azot şi cu un camion tubing flexibil pentru curăţarea rapidă a puţului.
În 2009 a fost construită o unitate modernă de încălzire şi filtrare pentru a eficientiza operaţiunile. În plus, a fost achiziţionat echipament pentru operaţiunile de controlare a nisipului.
În 2012, a fost instalată o unitate de pompare multifuncţională în vederea efectuarii operaţiunilor de acidizare, încălzirea solvenţilor şi pompare.
Astăzi, Tacrom Services S.R.L. este lider în rândul companiilor specializate în stimularea rezervelor de petrol şi gaze şi încearcă în mod constant să-şi îmbunătăţească operaţiunile.

Tacrom Drilling S.R.L.

a fost fondată pe 7 martie 2008 în urma unui contract de „recuperare marita de titei” sau EOR (Enhanced Field Recovery Project). Tacrom Drilling S.R.L. oferea servicii la cheie rapide, de foraj şi de echipare a sondei petroliere, în partea de vest a României. În 2009 a fost adăugată o instalaţie de foraj de 75t cu scopul de a extinde zona de foraj. În 2001, Tacrom Drilling a câştigat un contract pentru forajul pe uscat al sondelor de petrol cu o adâncime cuprinsă între 1000m şi 1500m, majoritatea în localitatea Vata din România. Ambele instalaţii de foraj folosite sunt Drillmec HH75 şi au aceleaţi caracteristici tehnice, fiind adecvate pentru forajul în zonele cu o densitate ridicată a populaţiei.
Printre aceste caracteristici se numără:

– Platforma sondei acoperă o suprafaţă redusă, mai mică de 1000m2
– Echipament auxiliar containerizat pentru compactitate şi montare uşoară
– Durată mică de demontare/montare, pentru scăderea semnificativă a costurilor totale
– Platformă DURA-BASE® pentru reducerea costurilor de montare
– Standarde de siguranţă înalte datorate structurii şi amplasării

După introducerea instalației de foraj HH74, numită FUTURA-2, a fost nevoie de o nouă instalaţie, pentru operaţiunile de întreţinere. Prin urmare, TACROM DRILLING a introdus pe piaţa românească a serviciilor de foraj şi întreţinere, instalaţia CARDWELL KB200C, în totalitate recondiţionată. Cu o sarcină a cârligului de 130 de tone, instalaţia poate realiza operaţiuni de întreţinere şi de foraj la adâncimi de până la 2300m. Echipamentul auxiliar s-a caracterizat şi el prin compactitate. Prin urmare pltaforma restrânsă şi rapiditatea de funcţionare a instalaţiei FUTURA-2 se aplică şi în cazul noii instalaţii FUTURA-3, de 130 de tone.